Başlangıç » Hakkımda

Hakkımda

Tufan Dinarlı

Ticaret lisesini bitirdi. 1982 de İFSAK’a (İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği) üye oldu. Yönetim kurulu üyeliği yaptı. İlk karma sergisini 1983 yılında açtıktan sonra bugüne kadar toplam 56 fotoğraf etkinliği gerçekleştirdi, bunlar genel olarak; Bir tanesi Paris’te olmak üzere Anadolu’nun çeşitli yerlerinde toplam 19 kişisel sergi ve bir tanesi Belgrad’da olmak üzere toplam 16 karma sergi açtı. Ayrıca 17 saydam gösterisi ve Didim Apollon tapınağında üç tane saydam ve dans gösterisi gerçekleştirdi. Bunlardan ayrı olarak ta çeşitli yerlerde belgesel fotoğrafçılığı tanıtan ve anlatan seminerler ile onlarca kişiye fotoğrafa ve dijital fotoğrafa başlangıç seminerleri verdi.

2004 yılında “İzmir Saat Kulesi” ve 2005 yılında “8 Mart” isimli iki kısa metrajlı filmi yapıp yönetmiş ve 2007 yılında “İşkence İzleri İstanbul Protokolü” isimli belgesel filmin görüntü yönetmenliğini yapmıştır.

Hazırlamış olduğu belgesel fotoğraf projeleri şunlardır; Söke ovasında yetişen pamuk’un insanlarını ve pamuğu anlatmayı amaçlayarak ” BEYAZ BİR ÖYKÜ; PAMUK İNSANLARI ” isimli belgesel saydam gösterisi ve fotoğraf sergisi hazırlayıp sundu. Tufan Dinarlı ayrıca Ege bölgesine özgü gelenekler olan Deve güreşi, Boğa güreşi, Karakucak pehlivan güreşleri ve Rahvan at yarışlarının konu edildiği ” EGE’DE KIŞ EĞLENCELERİ” isimli saydam gösterileri hazırladı. “YALOVA. 2. GÜN” isimli 12. Kişisel sergisini deprem bölgesinde çektiği fotoğraflardan oluşturan sanatçı depremin 16.günü Yalova’da bu fotoğrafları sergileyerek insanların ihtiyaçlarının sadece su ve ekmek olmadığına dikkat çekmek, ayrıca yaşananların unutulmaması gerektiği bilincinden hareketle; içinde bulunduğu topluma ayna tutmayı amaçlamıştır.

Pamuk belgeselinden sonra yaşadığı kenti belgelemek amacıyla Söke ilçesinin ilk yerleşim yeri olan Kemalpaşa mahallesini belgeleyerek aynı mahallede bulunan Sümbül sokakta bir karma fotoğraf sergisi açmıştır.

Fotoğrafları Söke de, İzmir, İstanbul, İtalya ve Paris de çeşitli koleksiyonlar da yer almaktadır. Tufan Dinarlı 2007-2008 yıllarında yerel bir televizyon kanalında on beş günde bir yayınlanan “Kültür Sanat Güncesi” isimli programın yapımcılığını ve yönetmenliğini yapmıştır.

İlk Fotoğraf Albümü “Körfez Depremi” depremin onuncu yılı olan 2009 yılında acıları paylaşmak amacıyla yayınlanmıştır.

2009-2011 yıllarında Söke Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi tarafından organize edilen Dijital Fotoğraf kurslarında eğitmenlik yapmıştır.

Fotoğrafçılık deneyimlerini paylaşmak için 2011 yılında Fotobelgesel.net‘i kurmuş ve fotoğraf bilgi ve deneyimlerini burada yazmaya başlamıştır. Aynı yıl Dijital Fotoğrafçılık El Kitabını yazarak yine internet üzerinden ücretsiz olarak dağıtmaya başlamıştır.

Halen Fotobelgesel.net sayfasında yazmaya devam etmektedir.

Yorum bırakın